R22 in de praktijk

Er zijn altijd meerdere oplossingen mogelijk voor een probleem, dus ook voor uw koel-, vries- en airconditioninginstallatie met R22.

De vragen zijn dan ook vaak:

• Welke opties heeft u als eigenaar van een koel-vriesinstallatie gevuld met R22?
• Welke afwegingen moet u maken?
• Hoe staat het met uw bedrijfsproces en bedrijfszekerheid?
• Krijgt u nu in een keer hoge kosten?
• Wat moet u doen bij een storing of uitval van uw koel-, vries- en airconditioninginstallaties?

Om u te helpen hebben wij enkele scenario’s op een rijtje gezet:

Niets doen en afwachten

Dit kunt u doen als de koeling niet cruciaal is voor uw bedrijfsproces. Het gevolg is wel dat bij een lekkage de installatie langdurig uit kan vallen omdat per 1 januari 2015 er een verbod geldt op het bijvullen van uw R22 installatie. 

Nieuwbouw en vervanging van uw R22 installatie

Veel installatiebedrijven en adviseurs adviseren U de installatie direct geheel te vervangen, echter dit heeft ook grote financiële consequenties. Naast de hoge investeringskosten is de uitvoering ook niet binnen enkele dagen gerealiseerd, eerder maanden dan weken. Dit is dus een goede optie als u bereid bent en de mogelijkheid heeft te investeren voor de lange termijn en de installatie aan het einde is van zijn technische levensduur.

Wij verzorgen kosteloos een QuickScan voor u.

R22 vervangen door het milieuvriendelijk CSH70

CSH70 is een uniek koudemiddel dat de ozonlaag niet aantast, energiezuinig is en veilig toegepast kan worden in uw koel en vries installatie. CSH70 is uitgebreid onderzocht, getest en goedgekeurd.

CSH70 is het enige koudemiddel dat 1 op 1 als vervanger kan dienen voor R22.

Door de 1 op 1 vervanging is de investering minimaal waardoor u nog vele jaren gebruik kunt maken van uw installatie. U bent er ook zeker van dat service en onderhoud kan worden uitgevoerd en bij een eventuele storing u direct geholpen kan worden. Dit alles volgens de Nederlandse wetgeving.

Unieke eigenschappen zijn o.a.:

  • Snelle, eenvoudige, voordelige en effectieve vervanging.
  • Geen bedreiging voor ozonlaag, ODP = 0, milieuvriendelijk
  • Compatibel met originele olie van het systeem (olie vervangen niet nodig)
  • Bestaande systeem hoeft te worden aangepast/omgebouwd, lage investering
  • Uw koel-vries installatie kan worden gevuld in het geval van lekkage, zekerheid voor de toekomst
  • Lagere persgastemperaturen dan R22 , hier door neemt de levensduur van de compressor toe
  • De koelcapaciteit en energie-efficiëntie blijft nagenoeg gelijk aan uw huidige R22 installatie, geen capaciteitsverlies
  • Veiligheid classificatie: A1 . Lage toxiciteit en niet brandbaar, dus veilig.
  • Uitgebreid getest bij vele toepassingen koel-, vries- en airconditioninginstallaties en onderzocht in laboratoria (universiteit)
  • Voldoet aan de Nederlandse en Europese wetgeving

Graag helpen wij u om uw koel-, vries- en airconditioninginstallaties te voorzien van CSH70 om zo een uw bedrijfsproces optimaal te houden. 

Vraag nu een offerte of een vrijblijvend advies aan.

R22 installatie aanpassen

Het is mogelijk om uw R22 installatie om te bouwen of aan te passen en hierdoor geschikt te maken voor een alternatief koudemiddel. Dit is sterk afhankelijk van de leeftijd, economische- en technische levensduur en de capaciteit van de installatie. Veelal heeft u als eigenaar nog steeds hoge kosten en veel aanpassingen aan de installatie met (zeer) beperkt resultaat.

R22 te vervangen door R507, R404A, R417A, R407C …

Is er dan geen mogelijkheid om het koudemiddel R22 te vervangen?

Ja, in het verleden zijn er ook diversen R22 installaties uitgerust met een vervangend R- koudemiddel, helaas met beperkt succes. Veel voorkomende problemen waren daarbij: capaciteit verlies, stijgend energieverbruik, verkorting van de levensduur van de installatie, vervangen van expansieventielen, kleppen, filterdrogers, pakkingen, olie en andere onderdelen.

Resultaat: hoge eenmalige kosten door aanpassingen aan de installatie met zeer beperkt resultaat. En hoge permanente kosten door stijgend energieverbruik, onderhoud en een verkorte levensduur van de installatie.

Wij verzorgen kosteloos een QuickScan voor u.